You are currently viewing 5 נקודות G

5 נקודות G

האינטרנט איטי, הטלפון הסלולרי תקוע… בקרוב כל זה עומד להיפתר. בעתיד הלא רחוק רשתות G5 יאפשרו מהירויות גלישה גבוהות ע״י שיפור ברוחב הפס וכיסוי רחב יותר למשתמשים ברחבי העולם.
אז מה היא טכנולוגיית G5 ומדוע כולם רבים עליה?
כיום, במרבית העולם המערבי, רשתות הסלולר משתמשות בטכנולוגית שידור הנקראות G4 (אם תסתכלו על המכשיר הסלולרי שלכם, הסימן יופיע למעלה בצד). טכנולוגיה זו, הינה הדור הרביעי של טכנולוגיית רשת סלולרית בפס רחב, שהושקה אי שם בשנת 2009

.
הטכנולוגיה הקיימת מאפשרת יישומים הכוללים גישה לאינטרנט סלולרי, שירותי משחקים, טלוויזיה ניידת בחדות גבוהה, שיחות וידאו וטלוויזיית תלת-מימד. המעבר הצפוי לטכנולוגית ה-G5 צפוי לשפר ברגע את איכות הגלישה.  הטכנולוגיה החדישה תהיה מהירה פי- 10 מטכנולוגיית ה-G4.

מהירות הגלישה הגבוהה תאפשר הורדת והעלאת תכנים במהירות הבזק, חיבור מכשירים חכמים (Iot) וקישור רכבים למאגרי מידע שיאפשרו בעתיד נסיעה אוטונומית. כל החידושים הללו זקוקים לרוחב פס מהיר מהקיים, ולכן טכנולוגיית ה- G5 צפויה לחולל מהפכה של ממש מעבר לשימוש משופר בסלולרי. לצערנו, עוד הרבה עבודה נותרה לפני שהטכנולוגיה החדשה הזו הופכת למציאות, אבל התקדמות רבה כבר נעשתה. בשנת 2017, העביר הרגולטור שורה של כללים שהניחו את הבסיס לקידום פריסת 5G בארצות הברית. לפי התחזית כבר בשנת 2019 צפויה הרשת להתחיל לפעול. בינתיים, מתחת לרדאר התקשורתי, עד לאחרונה, מתנהל מאבק ענקים בין ארה״ב לסין על השליטה בטכנולוגיה. המירוץ להיות המדינה הראשונה לפרוס את הרשת המהירה, החמיר לאחרונה כאשר מסמך שדלף מישיבת המועצה הלאומית לביטחון, חשף כי על ממשלת ארה”ב לשקול בניית רשת G5 בעצמה, כי אם סין תשלוט בטכנולוגיה, היא  “תנצח פוליטית, כלכלית וצבאית״. בסוף ינואר 2018 דווח כי ממשל טראמפ שוקל להקים רשת G5 ממשלתית לצורך טיפול בבעיות אבטחה שמגיעות מסין. רשת G5 פוטנציאלית זו תבוצע על ידי הממשלה או על ידי קואליציה של חברות תקשורת אמריקאיות.

לא ברור עדיין מי תנצח במירוץ ומי תפסיד, מה שבטוח הוא שהעולם עומד בפני פריצת דרך טכנולוגית וישנן מספר חברות שנמצאות בצמתים חשובים בכל הנוגע לטכנולוגיית ה- G5. נשיא ארה״ב הוציא פקודה החוסמת את הצעת Broadcom לרכישת ענקית השבבים Qualcomm, בהסתמך על חששות ביטחוניים לאומיים, כנראה בנוגע לטכנולוגיית G5 אותה החברות הללו מפתחות. בנוסף, ישנן גם ענקיות תקשורת כגון Verizon, שהתחייבה להיות חברת התקשורת הראשונה לפרוס רשת G5 ו-Sprint שעושה גם היא מאמצים להטמעת הטכנולוגיה.
כמובן שהישראלים לא נשארים מאחור – חברת סרגון הישראלית, המתמחה בפיתוח, ייצור ושיווק מערכות אלחוטיות בפס-רחב עבור ספקי שירותי תקשורת, מספקת גם היא בשנים האחרונות ציוד לטכנולוגיה ה-G5 לחברות שונות בעולם.
עכשיו רק נותר לחכות ולראות האם כל הרעש והצלצולים יבשרו על מהפכה של ממש, או פשוט מירוץ שמונע מחרדה משינוי ומאבקי כוחות בין מדינות…

כתיבת תגובה