אלדד, על מה אתה מדבר? מה הדרמטיות הזו כאן? הרי כמעט לכל אחד יש סוכן ביטוח מהעבודה.
במשך עשרות שנים מכרו לנו מוצרים שהמשמעות שלהם לחיינו היא דרמטית: קופת גמל, קרן השתלמות, ביטוח מנהלים, קרן פנסיה, ביטוח חיים, קופת גמל להשקעה, פוליסת חיסכון, תיקון 180 ועוד ועוד…
חשוב להבין, לא באמת קנינו מוצרים, לא באמת הבנו מה אנו קונים, לא קיבלנו החלטות על בסיס מידע אמתי, השוואתי. לא הבנו מה נכון ומה לא. האם היום זה שונה? האם אתם באמת יודעים מה יש לכם וכמה זה עולה? כמה מוצרים מיותרים יש לכם? כמה דמי ניהול עודפים אתם משלמים? האם אתם באמת יודעים כמה אפשר להוזיל את העלויות, כמה אפשר לשפר את התשואות?
אז מה צריך לעשות? דבר איתי תאכלס, מה הנקודות החשובות שצריך לבדוק?
יש לי ארבע נקודות שבעיניי הם החשובות ביותר
1. מי הסוכן שמכר לך? – לרוב ומטעמי נוחות, החברות בהן את/ה עובד/ת בוחרות סוכן גדול אחד או שניים עבור עובדיהם, אבל בדיקה קטנה וחשובה תגלה לך את מה שאולי לא ידעת – רוב רובן המוחץ של הסוכנויות הללו אינן מהצד שלך, הן מסתתרות מאחורי שם שונה אבל הן בד”כ בבעלות אחת מחברות הביטוח הגדולות בארץ או שייכות לאחד מבתי ההשקעות השונים המוכרים לך. ועכשיו תענה לעצמך על השאלות הבאות: האם אתה מאמין שחברת הביטוח/בית השקעות יתנו לך יעוץ אובייקטיבי על כלל המוצרים במשק? האם אתה באמת מאמין שחברת הביטוח/בית ההשקעות ימכרו לך את המוצרים שמתאימים לך? או את אלו שהיא מרוויחה מהם יותר כסף? האם אתה באמת מאמין שחברת ביטוח/בית השקעות ימליצו לך על מוצר של מתחרה רק כי הוא טוב יותר? תגיע לבד למסקנות הנכונות, אבל אני אומר…”חבר, אל תהיה פראייר”!
2. מגיע לך סוכן שהוא שלך! – החוק השתנה, המעסיק חייב על פי חוק לכבד את זכותו של כל עובד לקבל יעוץ ולבחור את הסוכן שלו ולאו דווקא את הסוכן שהמעסיק בחר עבורו. חשוב לזכור- המעסיק שלך בחר בסוכן אחד או שניים מתוך נוחות שלו בלבד, הוא כנראה בחר בגדול, בקל, נוח לו יותר לעבוד מול ובדרך הסוכנים השייכים לחברת ביטוח.
3. בדיקה אובייקטיבית – בחר/י בסוכנות שאינה חלק ממפלצות הביטוח או בתי ההשקעות שיש להם מוצרים פנסיונים, שאל מי בעלי המניות של הסוכנות? בחר בגוף אחד אובייקטיבי, כזה שלא מוכר מוצרים של עצמו. זה הרי ככ לא הגיוני לקנות מוצר ככ חשוב ממישהוא שמוכר רק את המוצרים של עצמו.
4. את/ה חייב/ת את הבדיקה הזו! – כי בוודאות מכרו לך בעבר או בהווה דברים לא מתאימים. את/ה יכול לשלם ליועץ עצמאי בעלות של כמה אלפי שקלים, אבל אז יחסר לך ליווי עתידי כי הבדיקה היא חד פעמית, לטעמי המודל הנכון הוא בחירת סוכנות מטעמך, לא מטעם המעסיק, לא בבעלות של חברת ביטוח וסוכנות שאינה מוכרת בכלל מוצרים של הבית.
אובייקטיביות מעל הכל
האם תמיר פישמן נותנת את השירות הזה? במה אתם שונים מאחרים?
כן בטח, אנחנו לא לבד, אבל כמעט אין גופים כמונו בתחום…
תמיר פישמן סוכנות לביטוח היא חברת בת של תמיר פישמן, כך שאנו מביאים לשולחן את כל הידע הדרוש ומצד שני אנחנו לא מוכרים מוצרים שלנו. אין לנו בבית ההשקעות מוצרים פנסיונים כלל וגם אם בעתיד יהיו, לא נאפשר מכירה שלהם בסוכנות כלל. לכן אנחנו אובייקטיבים לחלוטין ויכולים לתת את השירות הזה ללקוחות.
אז מה אתם מלאכים? רובין הוד? איך אתם מרוויחים?
אנחנו לא מלאכים, ולא מתיימרים להיות. ברור שאנחנו מרוויחים.. אבל אנחנו מאמינים שיש רק דרך אחת לתת יעוץ בעניינים פיננסיים והיא להיות שקופים ואובייקטיבים. לכן, אם אתה יושב מול לקוח אתה חייב לבוא נקי לשולחן.
בשביל להיות נקיים מאינטרסים השירות הינו ללא עלות ללקוח. אנו מדברים עם הלקוח בטלפון, מקבלים ממנו את האישורים הדרושים לעשות בדיקה מבלי לבזבז לו את הזמן, במידה ויש מה לעשות עם התיק הביטוחי שלו – נשלח אליו לביתו או למקום עבדותו את אחד המומחים שלנו.
את התמורה שלנו נקבל מחברות הביטוח ובתי ההשקעות. הלקוח רק מרוויח.